Siirtyminen toisesta ammattijärjestöstä

MMA:n jäseneksi voit siirtyä toisesta ammattijärjestöstä palkkatyösuhteen aikana tai yrittäjänä ollessasi. MMA:n työsuhteinen jäsenyys sisältää myös Myynnin ja markkinoinnin työttömyyskassan jäsenyyden.

Jäsenyytesi MMA:ssa alkaa siitä päivästä, jolloin jäsenhakemuksesi saapuu MMA:han, ellet ole erikseen ilmoittanut jäsenyytesi alkamiselle myöhempää ajankohtaa.

Jäsenyytesi Myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten työttömyyskassassa alkaa, kun sinut on hyväksytty MMA:n jäseneksi edellyttäen, että maksat jäsenmaksusi säännöissä määrätyllä tavalla. Työttömyyskassan jäsenmaksu sisältyy MMA:n jäsenmaksuun (työsuhteinen jäsen).

Ilmoita eroamisestasi edelliseen ammattijärjestöösi / työttömyyskassaasi vasta sitten, kun olet saanut varmistuksen MMA:n jäsenyydestä tai valtuuta MMA irtisanomaan aiemmat jäsenyytesi. Valtuutuksen voit antaa liittymislomakkeella. Näin varmistat jäsenyyden jatkumisen ilman katkoksia. Vain se työssäoloaika, jolloin jäsenyys on voimassa, on vakuutuksenalaista ja kerryttää työssäoloehtoa.

Ammattijärjestön / työttömyyskassan jäsenenä kertyneet työskentely- ja vakuutuskaudet säilyvät, jos siirryt ammattijärjestöstä / työttömyyskassasta toiseen kuukauden kuluessa. Jäsenmaksujen tulee olla maksettuina edelliseen ammattijärjestöön / työttömyyskassaan eroamishetkeen asti kyseisen ammattijärjestön / työttömyyskassan sääntöjen mukaan. Jos kuukauden siirtymäaika ylittyy, työskentely- ja vakuutuskausien kertyminen alkaa alusta.

Samanaikaisesti et voi olla jäsenenä kahdessa työttömyyskassassa. Voit kuitenkin kuulua MMA:n lisäksi johonkin toiseen ammattijärjestöön (esimerkiksi koulutuksesi mukaan) ilman sen työttömyyskassajäsenyyttä, jos kyseisen järjestön säännöt sen mahdollistavat.

Palaa takaisin