Sinun liittosi

Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA on noin 20 000 myynti-, markkinointi- ja ostoalan ammattilaisen edunvalvontajärjestö, jolla on oma työttömyyskassa. MMA kuuluu Akavaan.

MMA toimii jäsentensä ammatillisena etujärjestönä, valvoo ja kehittää jäsenten yhteiskunnallisia, taloudellisia ja ammatillisia etuja, kehittää jäsenten ammattitietoja ja -taitoja. MMA yhdistää, rakentaa verkostoa ja vuorovaikutusta ammattilaisten välille: yhdessä olemme enemmän.

Tarjoamme jäsenillemme tukea ja turvaa työelämään ja sen muutostilanteisiin sekä runsaasti koulutuksia. Jäsenpalvelumme kattaa muun muassa oikeusturvapalvelun ja ansiosidonnaisen työttömyysturvan.

Yksilöllistä edunvalvontaa

MMA on tietoisesti valinnut linjakseen myynnin, markkinoinnin ja oston ammattilaisten yksilöllisen edunvalvonnan. Se ei pyri tekemään keskitettyjä sopimuksia jäsenten työehdoista ja palkoista heidän työnantajiensa kanssa.

Syinä linjanvalintaan ovat muun muassa alan monipuoliset ja tulokseen perustuvat palkkatavat, joita ei ole syytä puristaa samaan muottiin. Työn itsenäinen luonne sekä useimmiten matkustamista vaativa työ eroavat monissa suhteissa muista toimihenkilöammateista.

Menestyvän tuloksentekijän on parasta neuvotella palkastaan ja yksilöllisistä työehdoistaan itse. Asiantuntijaneuvot palkka- ja sopimusasioissa ovat silti tarpeen. Niiden ja rahanarvoisten jäsenetujen tarjoaminen edullisesti jäsenellemme on erikoisalamme. Yksilöllinen apu pulmatilanteissa, neuvottelut ja sopiminen ovat nykyaikainen tapa hoitaa työelämän vaikeitakin asioita.

MMA:n jäsenmaksu on verovähennyskelpoinen ja kiinteä, ei prosenttiperusteinen. Tämä tarkoittaa, että jäsenmaksua ei ole sidottu palkkasi suuruuteen. Vuosijäsenmaksun jokainen työsuhteinen jäsen maksaa 1–4 erässä. On jäsenen oma asia, ilmoittaako hän jäsenyydestä työnantajalleen vai ei.

Palaa takaisin