Sinun työttömyyskassasi

Myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten työttömyyskassa (MMA Kassa) on keskinäisen vastuun perusteella toimiva yhteisö, joka maksaa etuuteen oikeutetuille jäsenilleen ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa ja vuorottelukorvausta lainsäädännössä määritellyin ehdoin.

Nimensä mukaisesti MMA Kassa on perehtynyt nimenomaan myynnin ja markkinoinnin parissa työskentelevien palkansaajien työttömyysturvaan sekä siihen liittyvien kysymysten ratkaisemiseen. Kassassa on noin 15 000 jäsentä.

Työsuhteisen MMA:n jäsenen etuihin kuuluu työttömyyskassan jäsenyys. Jos et ole vielä MMA:n jäsen, turvaa tulevaisuutesi ja liity tästä.

Usein kysyttyä

Kuka voi liittyä MMA:n työttömyyskassan jäseneksi?

Kassan jäseneksi pääsee jokainen työttömyysturvalain soveltamisalaan kuuluva palkkatyöntekijä, joka ei ole täyttänyt 68 vuotta ja joka toimii myynti-, markkinointi- tai ostotehtävissä sekä näihin liittyvissä tukitehtävissä tai muissa tehtävissä kaupan tai liike-elämän parissa.

MMA:n jäsenyyteen kuuluu kassan jäsenyys. Kassan osuus MMA:n työsuhteisen jäsenen kuukausittaisesta jäsenmaksusta on hieman yli kolmannes (9 euroa kuukaudessa).

Kassan jäseneksi pääsee myös palkkatyössä oleva opiskelija, jolla on aikomuksenaan työllistyä myynti-, markkinointi-, osto- tai muulle edellä mainitulle työalalle.

Palkkatyöntekijänä pidetään sellaista palkansaajaa, jonka toimeentulo on katsottava perustuvan toiselle tehtävästä työstä saatavaan palkkatuloon. Yrittäjä ei voi kuulua MMA:n kassaan.

Mitä tarkoittaa ansiopäiväraha?

Ansiosidonnainen työttömyyspäiväraha, eli ansiopäiväraha, on työttömyyden aikainen etuus, jota maksetaan työttömyyskassan jäsenille. Työttömyyskassa maksaa työttömyystilanteessa aiempiin työtuloihisi perustuvaa työttömyyspäivärahaa.

Kuka voi saada ansiopäivärahaa?

Ansiopäivärahaa voidaan pääsäännön mukaan maksaa, jos

  • olet kokonaan tai osittain työtön
  • haet kokoaikatyötä ja olet ilmoittautunut työttömäksi työnhakijaksi työ- ja elinkeinotoimistoon (TE-toimistoon)
  • olet työttömyyskassan jäsen
  • olet täyttänyt työssäoloehdon kassan jäsenyysaikana (normaalisti 26 viikkoa, väliaikaisesti 13 viikkoa – lue lisää poikkeuksesta tästä)
  • olet iältäsi 17-64-vuotias (lomautustilanteessa 17-67-vuotias).

Kuinka paljon voin saada ansiopäivärahaa?

Ansiopäivärahan ero Kelan maksamaan peruspäivärahaan on tuntuva. Jos kuukausipalkkasi on 5 000 euroa, työttömyyskassan maksama ansiopäivärahasi on noin 2 150 euroa kuukaudessa. Kelan vastaavan peruspäivärahan suuruus on 724 euroa kuukaudessa.

Päivärahalaskurilla voit laskea suuntaa antavan päivärahatason tästä klikkaamalla.

Voinko kuulua useaan työttömyyskassaan?

Työttömyyskassan jäsenyys voi olla voimassa vain yhdessä työttömyyskassassa kerrallaan. Jos päätät vaihtaa työttömyyskassaa, huomioithan, että kassan maksusi on ajan tasalla edelliseen kassaan/liittoon, jotta työttömyysturvasi ei katkea.

Kuinka vaihdan työttömyyskassaa?

Liiton tai kassan vaihtaminen ei katkaise tai vaaranna työttömyysturvaasi, kun liityt MMA:n jäseneksi kuukauden sisällä siitä päivästä, kun olet eronnut vanhasta työttömyyskassastasi. 

Varmistathan, että olet maksanut edelliseen liittoon/työttömyyskassaan jäsenmaksut eroamiseen saakka. Työttömyyskassaa ei voi vaihtaa esim. työttömyyden, lomautuksen tai hoitovapaan aikana. 

Voit halutessasi valtuuttaa MMA:n tekemään eroilmoituksen puolestasi täyttämällä vaaditut kohdat liittymislomakkeella. Näin varmistat jäsenyyden jatkumisen ilman katkoksia

Mistä löydän lisätietoja?

Lisätietoja on saatavilla Myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten työttömyyskassan sivuilla osoitteessa www.mmakassa.fi

Tule mukaan

Kuulumalla ammattijärjestöön ja kassaan turvaat tulevaisuuttasi. Lue lisää kattavista jäseneduistamme tästä ja tule mukaan 20 000 alan ammattilaisen kasvavaan joukkoon.

Liity jäseneksi.