Vastuullisesti verkossa

verkkokauppa_huijaus

Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA:n jäsenet toimivat vastuullisesti. Meille on tärkeää, että niin kuluttajan kuin BtoB-asiakkaan luottamus kaupantekoon ja sen turvallisuuteen säilyy. Siksi tuemme vahvasti Varo huijareita verkossa -hanketta.

Varo huijareita verkossa -kampanjan lähtökohtana on verkkohuijausten määrän kasvaminen ja huijausten yhä taitavampi naamiointi. Kampanjan toteuttavat Kaupan liitto, Kuluttajaliitto, Kilpailu- ja kuluttajavirasto, Poliisi, Tulli, Tukes, Viestintävirasto ja Euroopan kuluttajakeskus.

– Paitsi että meidän pitää varoa huijatuksi tulemista, meidän pitää myös tehdä kaikkemme, että huijaukset ja niiden yritykset tulevat näkyville, kehottaa Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA:n toiminnanjohtaja Juha Häkkinen.

Kampanja korostaa, että kuluttajataitoja on tärkeää ylläpitää ja kehittää huijausten tunnistamiseksi ja välttämiseksi.

– Myynnin ja markkinoinnin ammattilainen on mukana sekä kuluttajana että asiantuntijana, jotta kampanja onnistuu saavuttamaan tavoitteensa. Se on meidänkin etumme.

– Ammattimaisemmissa huijauksissa kaupan tuotemerkkejä tai yritysten nimiä saatetaan käyttää väärin tai perustetaan valesivustoja. Voidaan lähettää viestejä tunnettujen yritysten nimissä tai liittää tuotemerkki vääriin yhteyksiin. Erilaisten kyselyjen tai osallistumispyyntöjen avulla voidaan yrittää kerätä luottamuksellisia tietoja tai levittää haittaohjelmia. Asiakas voidaan yrittää sitoa kohtuuttomiin sopimusehtoihin. Oma juttunsa ovat yksittäisten ihmisten tekemät verkkohuijaukset, joissa saatetaan myydä olematonta tai toisen omistamaa tavaraa, Häkkinen toteaa.

Jos jokin vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, se ei yleensä ole totta. Vanha viisaus pätee verkkohuijausten paljastumisessa. Tarkkavaisuutta ja järjenkäyttöä ei pidä unohtaa, vaikka verkosta löytyvä tarjous tuntuisi äärimmäisen houkuttelevalta.

 

Lisätietoa: Huijausinfo.fi

Osallistu keskusteluun:

#varohuijareitaverkossa #huijausinfo

Twitterissä: @Huijausinfo   Facebookissa: Huijausinfo