MMA ei ole mukana perjantain mielenilmauksessa

MMA talouden rattaat

Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA ei ole liittona mukana perjantain työmarkkinamielenilmauksessa.

– Toivomme yhä, että talouden ja työmarkkinoiden ongelmista päästään neuvottelemaan. Keskusjärjestöllämme Akavalla on esittää uusia mallejakin, toteaa MMA:n puheenjohtaja Jarmo Hyvärinen.

– Perjantaiksi suunniteltu mielenilmaisu ei edesauta talouden elpymistä – MMA:n jäsenistön kannalta katsoen päinvastoin. Emme halua olla mukana toiminnassa, joka voidaan tulkita tueksi esimerkiksi sille, että kymmenien tuhansien ihmisten siirtyminen työpaikalleen perjantaina estyy.

Lukuisat MMA:n jäsenet ovat viime päivinä ilmaisseet, että heidän näkemyksensä mukaan mielenilmauksella vastustetaan Suomen talouden parantamiseksi tehtäviä toimenpiteitä. Omien etujen leikkaukset ymmärretään, kunhan ne vievät kokonaisuutta eteenpäin. Työtaistelutoimet eivät sen sijaan saa jäsenistöltä kannatusta.

– Sopimusoikeuden ja –vapauden puolustaminen sinänsä on hyväksyttävää, mutta perjantain tilaisuus on vaarassa kadottaa alkuperäisen maalinsa, Jarmo Hyvärinen toteaa.

Vaikka MMA ei ole liittona mukana mielenilmauksessa, kullakin jäsenellä on oikeus itse päättää osallistumisestaan. Mielenosoitus on siis laillinen.

Hyvärisen mukaan myynnin ja markkinoinnin alalla työllisyys ja toiminta perustuvat talouden pyörien pyörimiseen. – Tuemme toimia, joilla edistetään Suomen ongelmien ratkaisua ja sitä kautta jäsenkuntamme parasta.