Akavalaisille yrittäjille ja itsensätyöllistäjille uusi edunvalvontajärjestö

Yhdeksän akavalaista jäsenliittoa on perustanut Akavan yrittäjien ja itsensätyöllistäjien edunvalvontajärjestön. Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA on yksi perustajajäsenistä.
Järjestön tehtävänä on tehostaa yrittäjien sekä itsensätyöllistäjien eli yksinyrittäjien, ammatinharjoittajien, freelancereiden ja apurahansaajien edunvalvontaa.
 
Tavoitteena on myös palvella paremmin jäseniä, jotka yhdistävät työuraansa eri työmuotoja, erityyppisiä palkkatöitä ja yrittäjämäistä työtä. Uusi edunvalvontajärjestö kokoaa yhteen yrittäjien ja itsensätyöllistäjien sopimusten hyviä käytäntöjä sekä tarjoaa heille apua toimeksiantosopimusten neuvottelutilanteissa. 
 
– Tämä on konkreettinen askel eteenpäin yrittäjien ja itsensätyöllistäjien edunvalvonnan tehostamiseksi. Akavalaiset ovat yhdessä luomassa työkalupakin, joista 2020-luvun monimuotoista työtä tekevät akavalaiset saavat apuvälineitä muuttuneessa ja muuttuvassa työelämässä. Tämä on suomalaisen ay-liikkeen historiassa pitkästä aikaa aivan uraa uurtava ja tulevaisuuteen katsova uudistus, kiittää Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder.
 
Akavan yrittäjien ja itsensätyöllistäjien edunvalvontajärjestö vaatii parannusta yrittäjien ja itsensätyöllistäjien mahdollisuuteen neuvotella kollektiivisesti työn tekemisen ehdoista.
 
Akava pitää hyvänä maan hallituksen yrittäjäpakettia, jossa itsensätyöllistäjien asemaan on tulossa parannuksia. 
 
– Hallitus on ottanut askeleen oikeaan suuntaan, mutta yrittäjien ja itsensätyöllistäjien sosiaaliturvaan ja asemaan työelämässä tarvitaan vielä parannuksia. Akava valmistelee parhaillaan heidän avukseen tarkoitettua yhdistelmävakuutusmallia, jonka avulla palkkatyön ja yrittäjätyön yhtäaikainen vakuuttaminen olisi mahdollista, Fjäder kertoo.
 
– Pienyrittäjien sosiaaliturvan olisi lähestyttävä työntekijöiden sosiaaliturvaa esimerkiksi työttömyysturvan osalta. Erilaisten työmuotojen yhdistäminen tulee tulevaisuudessa lisääntymään, sanoo MMA:n puheenjohtaja Jarmo Hyvärinen.
 
Akavan yrittäjien ja itsensätyöllistäjien edunvalvontajärjestön perustajajäseniä ovat Akavan Erityisalat, Agronomiliitto, Suomen Psykologiliitto, Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA, Kuntoutusalan Asiantuntijat, Suomen Puheterapeuttiliitto, Opetusalan Ammattijärjestö OAJ, Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ja KTK Tekniikan Asiantuntijat.
Kaikki Akavan jäsenliitot ovat tervetulleita uuteen edunvalvontajärjestöön, kehittämään yhdessä uuden työelämän tarvitsemaa edunvalvontaa. 
 
 
Lisää aiheesta:
Akavan yrittäjien ja itsensätyöllistäjien edunvalvontajärjestön verkkosivut ovat osoitteessa www.akavanyrittajat.fi
 
Lisätietoja:
MMA:n puheenjohtaja Jarmo Hyvärinen, puh. 040 596 9143, twitter @JarmoHyva
Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder, puh. 0400 609 717, twitter @SFJder