Myyntipäällikkö Marko Hovinmäki MMA:n puheenjohtajaksi

MMA:n liittokokous valitsi lauantaina 20. toukokuuta MMA:n uudeksi puheenjohtajaksi Marko Hovinmäen.

47-vuotias Hovinmäki valittiin puheenjohtajaksi yksimielisesti. Hän seuraa tehtävässä Jarmo Hyväristä, joka johti liittoa 12 vuotta.

– Suhtaudun tulevaan puheenjohtajuuskauteen erittäin positiivisesti. Isoa laivaa ei tarvitse kääntää nopeasti, mutta haluan saada uusia tuulia ja hyvää fiilistä näkyviin liiton toimintaan, Hovinmäki sanoo.

MMA:n puheenjohtajuus on luottamustoimi, jota tehdään oman toimen ohessa. Vaasalainen Hovinmäki työskentelee myyntipäällikkönä Potwellilla. Hän myy perunatuotteita vähittäiskauppaan, teollisuuteen ja tuoretukuille.

– MMA:n puheenjohtajuus on näköalapaikka ja tämä tuo myös omalle uralleni uusia tuulia, vaikka työpaikka ei vaihdukaan. Asiakaskäyntejä lukuun ottamatta pystyn tekemään työni missä vaan. Suurin osa asiakkaista on jo valmiiksi pääkaupunkiseudulla, joten Helsingissä tulee käytyä usein. Työajoa kertyy noin 20 000 kilometriä vuodessa.

Hovinmäki on koulutukseltaan yo-merkonomi. Urallaan hän on työskennellyt hyvin erilaisissa myynnin tehtävissä.

– Myyntityössä parasta ovat ehdottomasti asiakaskontaktit, yhdessä tekeminen ja näkyvät tulokset. Ei ole väliä onko kyseessä iso vai pieni kauppa, niin minua motivoi kaupan päättäminen.

MMA:n toiminnassa Hovinmäki näkee jatkossakin tärkeänä teemana myyntityön arvostuksen kasvattamisen sekä myynnin ja markkinoinnin osaajien ammattitaidon ylläpitämisen.

– Oma juttuni on ollut myyminen, mutta tuotteet ovat vaihdelleet. Haluan aivan aidosti omalla tekemiselläni viestiä, että myynti on ammattitaitoa. MMA:n koulutustarjonnan pitää olla tätä päivää ja jopa huomista hipova, Hovinmäki sanoo.

Hovinmäellä on pitkä kokemus MMA:n yhdistystoiminnasta. Hän on ollut jo vuosia mukana MMA Pohjanmaan hallituksessa. MMA:n valtuustossa hän on ollut yhteensä 12 vuotta, joista viimeiset neljä varapuheenjohtajana.

MMA:n puheenjohtajavalinnan tekee liittokokous, joka pidetään kerran neljässä vuodessa. Hovinmäen kausi kestää vuoteen 2021 asti. Liittokokouksessa valittiin myös hallituksen ja valtuuston jäsenet kaudelle 20.5.2017–2021. 

Liittokokouksessa päätösvaltaa käyttävät MMA:n paikallisyhdistysten nimeämät edustajat.

 

Marko Hovinmäki

  • Potwellin myyntipäällikkö ja Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA:n puheenjohtaja 20.5.2017 alkaen.
  • Asuu Vaasassa, työpaikka sijaitsee Kristiinankaupungissa.
  • On koulutukseltaan yo-merkonomi.
  • Perheeseen kuuluu vaimo sekä 10-vuotiaat kaksoset.
  • Vapaa-aika kuluu ulkoilun, lasten harrastusten ja vanhojen autojen parissa. Autotallista löytyy kaksi Volvo PV544:sta.