Myynti-insinööriopiskelijat kilpailivat Turussa

Eurooppalaiset myynti-insinööriopiskelijat mittelivät myynti-, neuvottelu- ja insinööritaidoissa.

Tarve myynti-insinööreille on nousussa Euroopassa. Vastatakseen kysyntään kolme eurooppalaista korkeakoulua ja Academic Association of Sales Engineering (AASE), perustivat European Sales Engineering Team Competition -myyntikilpailun.

Ensimmäinen kilpailu päättyi 9.5.2017 ranskalaisen myynti-insinöörin johtaman tiimin voittoon.

European Sales Engineering Team Competitionin perustivat Turun ammattikorkeakoulu, ESTA Belfort ja Karlsruhen ammattikorkeakoulu, jotka ovat kaikki AASE:n jäseniä. Tänä vuonna kilpailun järjesti Turun AMK.

Kilpailu on suunnattu eurooppalaisille myynti-insinööriopiskelijoille, jotka kilpailussa perustavat kansainväliset tiimit ja mittelevät myynti-, neuvottelu- ja insinööritaidoissa.

Kilpailu sisälsi hintalaskentaa, tarjousten teettämistä, neuvotteluja ja myyntiä. Kilpailu alkoi huhtikuussa ja päättyi yhdeksäs toukokuuta. Kilpailun voitti tiimi, jota johti Philipe Desgranges, ja johon kuului opiskelijoista jokaisesta osallistuvasta korkeakoulusta. 

European Sales Engineering Team Competition järjestettiin pääasiassa offline-kilpailuna neljässä eri osassa. Osa-alueita olivat tarjouksen valmistelu, asiakkaan tapaaminen, tarjouksen parantaminen ja hintaneuvottelu Skypen välityksellä.

− Olemme positiivisesti yllättyneitä siitä, miten hyvin kilpailu meni, vaikka suurin osa siitä organisoitiinkin netin ylitse, kertoo kilpailun johtaja ja myynnin yliopettaja Timo Holopainen Turun AMK:sta.

− Ensi vuodeksi pyrimme kehittämään kilpailua eri osin ja toivottavasti saamme lisää osallistuvia korkeakouluja mukaan, kilpailun koordinaattori Mikael Tómasson jatkaa.

Seuraava European Sales Engineering Team Competition järjestetään keväällä 2018.