Löydä edullisin huoltoasema

Uuden Tankille-sovelluksen avulla löydät edullisimman huoltoaseman oman reittisi varrelta.

Tankille-mobiilisovellus auttaa autoilijaa selvittämään nopeasti, mikä lähellä olevista huoltoasemista tarjoaa edullisinta polttoainetta. Palvelu hyödyntää puhelimen sijaintitietoa ja näyttää lähistön halvimmat polttoaineet suoraan tien päällä.

Idea palveluun syntyi kehittäjän omista tarpeista. Riku Pelander kyllästyi tien päällä siihen, että tankattuaan autonsa vastaan tuli heti edullisempi huoltoasema. Intohimoisena ohjelmistokehittäjänä Pelander päätti luoda ongelmaan ratkaisuksi Tankillepalvelun.

Palvelua käytetään älypuhelimella ja sen avulla löytää kaikki Suomen huolto ja automaattiasemat. Sovelluksen toiminta perustuu siihen, että käyttäjät ovat aktiivisia ja ilmoittavat hintoja palveluun. Hinnat päivittyvät sinne reaaliajassa.

Ideana polttoaineiden hintaseuranta ei ole uniikki, mutta tarjolla olevat ratkaisut ovat Pelanderin mukaan rajoittuneita.

Ei minua kiinnosta nähdä tietyn kaupungin asemia. Haluan nähdä asemat siellä missä olen tai minne olen menossa. Kuntarajat ovat teennäisiä ja usein ajan useamman kunnan alueella, sanoo Pelander

Pelander arvioi, että keskimäärin kuluttaja voi säästää palvelun avulla noin 100 euroa vuodessa. Säästön määrä riippuu ajokilometreistä ja auton kulutuksesta.

Sovellus on saatavana 1. kesäkuuta 2016 alkaen Android- ja Iphone-puhelimiin sovelluskaupasta.